Интервю на Цвети Радойчева за Телеграф: - Г-жо Радойчева, предстои ви актьорски

...
Интервю на Цвети Радойчева за Телеграф: - Г-жо Радойчева, предстои ви актьорски
Коментари Харесай

Цвети Радойчева: Влизам в театъра и киното

 Интервю на Цвети Радойчева за " Телеграф ": 

- Г-жо Радойчева, следва ви актьорски дебют. За първи път ще играете на театрална сцена - какво предизвика решението ви за ново амплоа и къде ще могат да ви гледат приятелите на изкуството?

- За първи път ще играя на театрална сцена през октомври. Любов към театъра изпитвам от ранна детска възраст - била съм на 3-4 години. По това време майка ми постоянно ме водеше на куклени представления. Толкова доста се впечатлявах от актьорската игра, силата на артистите и обаянието, което ми носеше " живото " изкуство, че към този момент вкъщи не ми се гледаха филмчетата. Театралното изкуство постоянно е живеело в мен през тези години, само че някак си другата ми огромна обич - музиката, като че ли го беше поизместила. Завършила съм НМА " Панчо Владигеров " със компетентност поп и джаз пеене. Няма да не помни един от кандидатстудентските си изпити в академията, а точно този по актьорско майсторство. Задачата беше да вложа въображение и да изиграя обстановка от действителния живот. Аз взех решение да играя ромка, като бях подготвила всичко до минимален подробност, с цел да се въплътя уместно. Образът, който сътворих, беше извънредно сполучлив, учителите от комисията дълго разказваха за това. Именно тази обич към театъра ме предизвика да взема решението за новото амплоа на актьор. Ще играя в постановката " Белият гарван " на режисьора Ивайло Спасов в спектакъл " Сълза и смях ".

- Какво крие сюжетът на спектакъла " Белият гарван “ и с кого ще си партнирате?

- Изключително забавен е! Той е напълно в унисон със актуалния метод на живот, в който духовността и моралните полезности са на назад във времето и са заместени от материалното. Хората подчертават най-много на това кой каква кола кара, какъв брой пари има, в какъв брой скъпа къща живее и какъв брой скъпи облекла носи, и считат, че това ги показва - за какво? Защото непрекъснато се съпоставят и гледат двора на съседа, само че това е крещяща липса на обич към тях самите. Моята героиня е тъкмо такава, тя демонстрира, че за нея щастието е в материалните придобивки... Но човек не се ли погрижи преди всичко за душата си, в един миг животът губи смисъл.

- Трудно ли е да се сблъскате с нов род на 33 година - какви са огромните провокации?

- Не мисля, това е прелестна възраст за започване на нови неща и подчинение на нови върхове. Чувствам се осъзната, зная какво желая и чакам всичко хубаво, което занапред ми следва. Уча с лекост сюжети и на драго сърце ще развихря гения си на сцената в този нов род. Когато изляза пред аудитория, било то да пея или да играя спектакъл - аз пламтя на сцената, не помня за всичко и се топвам в изкуството на 100%. Това мощно се усеща от публиката, защото силата и зарядът, които им давам, ги вършат щастливи и имат желанието да се срещат и допират до мен и творчеството ми още веднъж и още веднъж.

- Наскоро представихте най-новия си музикален план, озаглавен Let me bе. Разкажете ни за реализацията на парчето?

- Let me be е обичаната ми авторска ария, която съм основала до този миг. Музиката е моя. Създадох я още през първия локдаун. Моят другар и сътрудник Краси Аврамов-Човека Глас написа прелестния текст. Аранжиментът е на Росен Стоев -Dg Rossko. Режисьор на видеото е Радина Миленчева, а оператор е Радослав Георгиев. Сама подбрах екипа си от изключителни експерти, изобретателни хора на изкуството. Текстът има обществено обръщение, а то е да бъдеш себе си - достоверен, същински и откровен. Това съгласно мен е най-сигурният път към триумфа. Животът ни е единствено един, филмът тече и не можем да го върнем назад, по тази причина е закононарушение да бъдеш подправен воин.

- Залагате на холивудска визия - какво в действителност " споделят “ облеклата ви?

- Дрехите са отражение на душевността ни. Не инцидентно избираме дадени модели и цветове. Във видеото напълно аз съм стилист на визиите си. Обичам модата и от малко момиче предпочитам тоалети и комбинирам съставни елементи. Следя стилните трендове, само че не държа непременно да съм облечена по финален вик на модата. Смятам, че не роклята прави дамата, а дамата прави роклята - със своята усмивка, харизма, походка и мощна женска сила. За мен облеклата споделят: " Тава съм аз, щом нося дадена дреха и се усмихвам, значи душата ми я е избрала! “

- Текстът е дело на Краси Аврамов - ваш сътрудник и дълготраен другар. Колко е мъчно да запазиш положителните връзки в среда на конкуренция?

- Той е самоотвержен и душевно богат човек, другар, с който постоянно обменяме креативен хрумвания. Притежаваме всичко това около общата ни специалност - музиката! Прекрасно е да имаш такива другари и не мисля, че връзките сред хората биха се развалили поради конкуренция. Ако всеки има вяра задоволително в себе си и има своята себестойност като човек. Сравняването с другите е симптом, че не познаваш задоволително добре себе си. Аз обичам да се съпоставям само и единствено с мен самата към отминал интервал на живота ми, с цел да преценява какъв брой съм израснала и постигнала.

- Организирахте охолно празненство във връзка 5-ия рожден ден на вашата щерка Ванеса. Разкажете ни за нея, какво дете е?

- Направих го с обичаните й герои - Калинка и Черния котарак, както беше поискала. Самата тя приветства своите посетители в красива сатенена рокля и изглеждаше като същинска Калинка. Изключително изобретателно, артистично и любознателно дете. Много любвеобилна и прочувствена. Обича да рисува и всеки ден ми подарява цветя и картини, показва безрезервната си обич към своите близки и обича да ги прави щастливи.

- Кои са обичаните й занимания, обича ли музиката?

- Да, играе вкъщи на сцена. Превъплъщава се в разнообразни анимационни герои, пее пред огледалото и обожава да прави йога извършения. Всестранно развита персона, в този момент виждам голям брой гении, само че времето ще покаже накъде ще се насочи. Аз бих я подкрепила без значение кой професионален път би избрала, значимото за мен е да бъде щастлива и задоволена от себе си.

- Лятото е към края си, по какъв начин прекарахте топлите месеци?

- Направихме си чудесна фамилна отмора. Тази година взехме с нас и моята майка. Ванеса беше доста щастлива, защото обича баба си, която я е отгледала от малко бебе.

- Какво ви следва в персонален и професионален проект?

- Вече работя по последваща авторска ария. Имам оферти и занапред моите фенове ще ме виждат и в театъра, и в киното. Важното е човек да има фантазии, цели по божия план, с който е основан, а точно да разпростира капацитета си и да твори!

- За край - какво си пожелавате?

- Пожелавам си здраве за мен и околните ми, осъзнати избори, нови хрумвания и колкото се може повече щастливи мигове. Защото животът е тук и в този момент. Вчера е минало, а на следващия ден е бъдеще, да бъдем щастливи тук, през днешния ден, в този момент!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР